A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

×

Figyelem

Modules Anywhere cannot function. Regular Labs Library plugin is not installed.

Sliders cannot function. Regular Labs Library plugin is not installed.

Tabs cannot function. Regular Labs Library plugin is not installed.

Tooltips nem működik. A Regular Labs Library bővítmény nincs telepítve.

Modals cannot function. Regular Labs Library plugin is not installed.

Enélkül a Cache Cleaner nem használható. Nincs telepítve a Regular Labs Library beépülőmodul.

Sourcerer cannot function. Regular Labs Library plugin is not installed.

Szerver megoldások

 

Sió-Informatika Rendszerház - Szerver megoldások

webserver

Szolgáltatásaink olyan megoldásokat biztosítanak ügyfeleink részére, melyek a saját telephelyükön üzemeltetett informatikai, ügyviteli rendszerük működésének biztosításához szükségesek. Általában ezek a szolgáltatások egy összefüggő egységet alkotnak és sok esetben egy szerveren működnek.

Ma már elengedhetetlen, hogy a legkisebb cég is rendelkezzen email címmel, ezt megkívánja a napi üzletmenet is. Sok kis cég számára kielégítő az Internet szolgáltatója által biztosított egyetlen email cím és postafiók is. De ha már saját honlappal és domain névvel rendelkezel, akkor miért ne lenne névre szóló E-mail címük? A saját domain és hozzá fűződő mail címek hatalmas előnye, hogy nem kötődik Internet szolgáltatóhoz, vagyis ha elégedetlenek lettünk a aktuális szolgáltatóval és lecseréljük, akkor nem szűnik meg a "www.cegnev.hu" domain és a hozzá tartozó " Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." .

Az E-mail szerver:

emailserver

Web szerver:

web server

Szerveren található weblapok kiszolgálásáért felelős rendszer. Kapcsolatot képez a weboldal látogatójának böngészője és a szerveren található weboldal között. Működhetnek bárki által elérhetően az Interneten, vagy a vállalati hálózaton belül, az intraneten is, kizárólag belső használatra.

Felhasználható továbbá vállalton belüli, nem publikus, web szerveként is. Természetesen ez a felhasználási forma kizárólag a vállalkozás dolgozóinak szól. Például:

Akár nagy mennyiségű adatot, információt tárol, melyeket az Interneten, intraneten hozzáférhetővé tesz. Általában publikus, de lehetnek bejelentkezéshez kötött (érvényes névvel, jelszóval elérhető) területei is. Gyakran adatbázist is futtat, mely adatbázis alapján dolgozik, az ott található információkból építi fel a látogatók által lekért oldalakat. Folyamatos üzemű, tehát állandóan elérhető akár az Interneten, akár a helyi hálózaton. Rendszeres mentéssel minimalizálja az adatvesztés esélyét.

File vagy adatszerver:

file server

A Samba szerver egy régóta működő és fejlődő rendszer, mely eredetileg a különböző operációs rendszerek hálózatainak összekapcsolására lett kifejlesztve. A rendszer lényegében egy biztonságos hálózatot valósít meg, melynek tagjai autentikáltan (felhasználói jogokkal, jelszavakkal) érik el a számukra megosztott erőforrásokat. Ilyen erőforrás lehet például a szerver könyvtárstruktúrája, a képződő fájlok, illetve a közös használatú nyomtató vagy más hálózati eszközök.